Inomhuscupen 2023

Om två eller fler lag ligger på samma poäng i gruppen när alla matcher är färdigspelade räknas detta i tur och ordning:

1 Bäst målskillnad
2 Flest gjorda mål
3 Inbördes möten
4 Lottning

Regler:

Speltid 1 x 12min.

Spelplan är ca 20 x 40m och handbollsmål används.

Straffar från 6m.

Kort: Utvisning innebär att laget får spela med en spelare mindre (ex. 5v4) i 2 min och ett personligt straff för resten av matchen. Straffet kan gå över fler matcher. (om laget med mer spelare gör mål, 5v5 igen).

Kontrollerade glidtacklingar tillåtna.

Målvakten startar alltid spelet med händerna då bollen varit död från kortlinjen (kastet får ske var som helst i straffområdet). Utkast får kastas över hela planen.

Igångsättning: Bollen måste sättas i spel inom 4 sek. Domaren räknar sekunderna med ena handens fingrar. Från sidolinjen spelas bollen igång med fötterna (bollen skall vara stilla) och målvakten sätter alltid igång med händerna (från kortlinjen). Stödjefoten bakom eller på linjen. Bollen stilla och på linjen. Motståndarna 5m från bollen.

Byten sker vid mitten av planen och "flygande byten" tillämpas, vilket betyder att samma spelare som bytts ut har rätt att återinträda i spelet igen. Byten får aldrig ske så att fler än 5 st spelare i vardera laget samtidigt finns på plan.

En spelare äger rätt att representera endast ett lag i Inomhuscupen 2023

Försäkring är obligatorisk. De som har försäkring via annan idrott eller en i kraft varande fritidsförsäkring, behöver naturligtvis inte försäkras igen, men kontrollera noga att eventuell försäkring är i kraft. Varje spelares egna ansvar.

I slutspelet gäller samma regler som i gruppspelet. Om en match i slutspelet är oavgjord efter full tid spelas 3 minuters förlängning (gäller inte gruppspelsmatcher). Om resultatet fortfarande är oavgjort följer bäst av 3 straffar – därefter varannan straff tills det att en segrare har korats.

Grundtanken är att alla ska spela för att det är roligt, resultatet kommer i andra hand. Eventuella meningsskiljaktigheter ska lösas innan eller under matchen, inte genom skrivelser. Om någon incident trots allt inträffar som man anser behöver meddelas, ska detta meddelas senast 10 minuter efter matchen till info@fcaland.ax

Protestavgiften är 100€. Erläggs vid inlämnande av protest, återfås om protesten är godkänd.

Lag som lämnar WO i någon match debiteras en avgift på 100€. Motståndare i aktuell match vinner matchen med 5-0.

Benskydd är obligatoriskt.

All alkoholförtäring och rökning är strängt förbjuden i samband med match. Detta gäller spelare, ledare samt supporters.

Om lag bryter mot dessa regler i någon match tilldöms laget noll poäng och motståndare i aktuell match vinner med 5-0.