Två snabba mål i första halvlek fällde FC Åland 09

Den andra raka bortamatchen för hösten blev också tuff. Dagens motståndare var BKV Norrtälje P09 Röd. Spelmässigt var det en bättre match än förra helgen men några minuter i den första halvleken avgjorde.

BKV Norrtälje tog hand om taktpinnen direkt i matchinledningen. De var aktivare, hade bättre rörelse och var tuffare än oss. FC Åland fick koncentrera sig på försvarsspel i början av halvleken. Efter 10 minuters spel hade BKV ett bra läge där målvakten Devin Mattsson räddar oss. FCÅ sticker upp emellan och i den 15:e minuten kommer vi fram i ett bra anfall där Albin Verho tar avslutet. Skottet räddas dock av målvakten denna gång. Det svänger friskt nu... Ett par minuter senare räddar Devin oss för andra gången när han parerar ett nytt skott. Just efter det kommer FCÅ upp i ett fint anfall som börjar med Mille Sjölunds perfekta djupledsboll åt Benno Toivonen. Benno löper mot kortlinjen, stannar, vänder upp och hittar Petter Johans som löper emot vid straffområdeslinjen. Petters skott räddas även denna gång av BKV:s målvakt. Sen kommer två mörka minuter för FCÅ. I den 20 minuten gör BKV 1-0 på ett långskott. Minuten efter ökar de på till 2-0 och då blev det uppförsbacke för FCÅ. Lagen går till halvtidspaus med ställningen 2-0 till BKV.

Även den andra halvleken börjar med ett övertag för BKV. Däremot kommer de inte till lika många farliga avslut. FCÅ jobbar sig in i matchen steg för steg. Efter 35 miuters spel har Benno ett bra läge men inget mål. Några minuter senare har han igen ett bra skott mot mål, som dock räddas av målvakten. BKV rullar på bra men de riktigt farliga chanserna lyser med sin frånvaro. Det är mera spel på mittplan denna halvlek, som även slutar mållös.

Den tredje halvleken börjar även den med att BKV styr spelet. FCÅ försvarar sig bra och Devin gör en lysande enhandsräddning i den 58:e spelminuten. Hela laget krigar på och försöker anfalla mer och mer. Mille kommer fri med målvakten efter en fin boll av Benno när matchklockan visar 63 minuter. Även denna gång är BKV:s målvakt bra med och jobbar långt ut i straffområdet för att avstyra skottet. FCÅ flyttar upp fler spelare i anfallet för att skapa mer tryck mot BKV:s mål. Vi tar över spelet mer och mer men de riktiga farliga chanserna lyckas vi inte skapa. BKV lyckas hålla undan och de två minuterna i första halvlek blev avgörande idag.

FC Åland kämpade på bra idag och höjde sig spelmässigt jämfört med förra helgen. BKV var duktiga och tuffa att möta. Devin Mattsson i målet gjorde en riktigt bra match idag och kunde inte göra mycket åt målen. Elis Brunström var en annan som kämpade och slet över stora ytor idag. Med sin snabbhet kunde han utmana BKV:s försvar och se till att de fick anstränga sig för att hänga med. Inget mål för Elis idag men en genomgående bra insats som även resulterade i dagens guldhatt. Inkommande lördag (2.9) är det dags för bortamatch igen mot Strömsbergs IF och ny möjlighet för laget att ta höstens första bortaseger.