Tobo/Örbyhus effektivast framför mål

Torsdagen den 18 maj var det hemmapremiär för FC Åland 09 i Upplandsserien. Tobo/Örbyhus besökte Åland och Rangsby denna vackra maj-dag. Det var en match där hemmalaget hade mycket boll men Tobo/Örbyhus var det effektivare laget och åkte hem med alla tre poäng.

Första halvleken var klart i hemmalagets favör. Man vågade rulla boll och skapade målchanser. Tyvärr var effektiviteten framför mål inte så bra idag. Hemmalaget hade ett friläge i den 9:e minuten utan resultat. 7 minuter senare hade Benno Toivonen ett skott på mål som målvakten gjorde en benparad på. Minuten senare dansade bollen på Tobo/Örbyhus mållinje men även denna gång lyckades bortalaget hålla tätt. Istället slutar halvleken med att bortalaget snappar upp bollen på mitten och kontrar in ledningsmålet till 0-1.

Den andra halvleken blir spelmässigt jämnare. Tobo/Örbyhus har mer boll än i den första halvleken och när man får en frispark just utanför straffområdet i den 36:e minuten gör man inget misstag. Det står 0-2 och hemmalaget ser lite tunga ut. Däremot slutar man inte försöka jobba sig tillbaka. Under andra halvan av denna halvlek har vi flera avslut mot mål. Däremot ser det ut som tidigare i matchen att målvakten räddar och avsluten blir ribba och stolpe ut.

Nya tag till sista halvleken. FCÅ börjar bra och får även resultat efter 65 spelade minuter. Benno sätter reduceringen och laget är nu på gång. Tyvärr ökar Tobo/Örbyhus på till 1-3 bara 2 minuter senare och då blev uppförsbacken längre igen. FCÅ kämpar på men spelet på den sista tredjedelen av planen fungerar inte bra idag och det blir inte fler mål alls i matchen.

En snöplig förlust där FCÅ spelmässigt var minst lika bra som Tobo/Örbyhus, men man måste förstås göra mål på lägena. Guldhatten gick denna gång till Ella Eklund som för dagen spelade på mittfältet där hon jobbade och slet förtjänstfullt både defensvt och offensivt. En härlig insats av Ella. Seriespelet fortsätter igen den 28 maj med ny hemmamatch, denna gång mot BKV Norrtälje. Spelplats då blir Markusböle.