Storförlust i den tredje raka bortamatchen

Lördagen den 2.9 reste FC Ålands 09-lag till Strömsberg för att spela sin tredje raka bortamatch. Det var en lång resa som även slutade med en storförlust. Strömsbergs IF var det bättre laget och vann matchen rättvist, dock kunde vinsten ha varit lite mindre.

FC Åland fick en motigt start på matchen. Redan i det första Strömsbergs anfallet så gjorde man 1-0. Matchklockan hade inte kommit längre än 30 sekunder. Strömsberg fortsätter att trumma på och är det bollförande laget. FCÅ får bara försvara sig. Efter 13 minuters spel är det dags för 2-0 när Strömsberg stressar åt sig bollen på mitten och anfaller snabbt. FCÅ jobbar sig sakta in i matchen och kommer upp i några ströanfall. Med ett par minuter kvar av första halvlek kommer FCÅ upp i ett fint anfall på högerkanten. Det avslutas med att Oliver Blixt blir helt ensam med Strömsbergs målvakt och vi har en reducering till 2-1.

Den andra halvleken ser mycket ut som den första. Hemmalaget styr spelet och FCÅ sticker upp emellanåt. Mille Sjölund testar ett skott i den 35:e minuten men målvakten räddar. FCÅ var ändå med i matchen så här långt. I den 40:e minuten inträffar en märklig situation där domaren blåser för offside på en Strömsbergs spelare. Helt plötsligt ändrar han domslutet till frispark för Strömsberg! De fick istället chans att lyfta in bollen i straffområdet direkt, vilket de gjorde och det resulterade tyvärr i 3-1. Här gick luften lite ur våra spelare och innan halvleken var slut hade Strömsberg ökat på med två nya mål.

Den tredje halvleken blev en transportsträcka för hemmalaget. FCÅ höll jämna steg i början men efter 60 minuters spel kom 6-1 målet. Från den 67:e minuten och framåt rasslade det till onödigt mycket i nätet... Först 7-1 av Strömsberg och minuten efter även 8-1. Tre minuter senare sticker FCÅ emellan och Mille Sjölund sätter 8-2. Innan matchen är slut hinner hemmalaget ännu göra 9-2.

Det var en tung match där vi inte orkade hela matchen till slut. Vi får glömma denna match och sikta in oss på nästa direkt. Trots nio insläppta mål idag så går guldhatten till en försvarare. Mark Lampela styrde backlinjen på ett bra sätt idag och han kämpade på ända till slutet av matchen. Han har bra blick för spelet och visade sin brytningssäkerhet idag. Gällande nästa match mot Storvreta, som skulle ha spelats den 10 september, så är den inställd. Nästa match blir istället den 17 september då vi möter SK Iron i Markusböle.