IK Sirius starkare i helgens bortamatch

Den första av tre raka bortamatcher spelades i lördags då FC Ålands 09-lag reste till Uppsala för att möta IK Sirius FK. Det blev en tuff match för FCÅ där vi inte kom upp i vår normala nivå och Sirius kunde ta hem matchen med 4-2.

Sirius startade matchen i ett rasande tempo och styrde matchen helt och hållet. FCÅ fick bara fokusera på försvarsarbete och hade svårt att komma in i matchen. Hemmalaget skapade flera målchanser men ingen riktigt farlig då ännu. Lite slumpartat snappade Benno Toivonen upp bollen av Sirius målvakt i den 7:e minuten och kunde ur snäv vinkel lägga in 0-1 målet. Det ändrade inte så mycket på matchbilden just då utan Sirius fortsatte att styra spelet. De hade kontroll på mittfältet och skapade ännu fler målchanser. Till sist fick de utdelning efter 15 spelade minuter och vi hade en kvittering. Trots stort spelövertag för Sirius så sticker FCÅ upp i några kontringar. I den 20:e minuten kommer Elis Brunström loss på sin vänsterkant och serverar en perfekt passning åt Albin Verho i straffområdet. Albin gör inget misstag och FCÅ leder med 2-1. FCÅ lyckades ändå inte hålla ledningen halvleken ut. Efter ett bolltapp på mitten så svänger Sirius spelet snabbt och kontrar in kvitteringen till 2-2, som även blir halvtidsresultatet.

I den andra halvleken har hemmalagets kraftiga övertag mattats och FCÅ har jobbat sig in i matchen. Det är mest spel på mittplan och få målchanser under denna halvlek. Efter 45 minuter har FCÅ ett bra frisparksläge men Bennos skott går utanför. Även Sirius skapar några farliga lägen mot slutet av halvleken men det blir inte några mål alls denna halvlek.

När den tredje halvleken startar sätter Sirius fart på spelet igen. FCÅ får försvara på nytt men redan 5 minuter in i sista halvleken så tar Sirius ledningen för första gången i matchen. FCÅ är kända för att aldrig ge upp och har vänt matcher tidigare. Efter 60 minuters spel har Elis och Benno ett bra samarbete men Bennos avslut går utanför. Fyra minuter senare har Benno ett nytt läge på en fin djupledsboll men det vill sig inte riktigt idag. Istället sticker Sirius upp i en kontring och punkterar matchen med sitt 4-2 mål.

Sammanfattningsvis så var detta ingen av FC Ålands bättre matcher. Kropp och hjärna var inte riktigt med idag. Man kämpade och slet men kom inte upp i sin normala nivå. Mot ett lag som Sirius så räcker inte det och vinsten var helt rättvis. Bröderna Sjölund (Mille & Noel) slet föredömligt matchen igenom. Noel slutar aldrig springa och inte ens några armbågar i halsen hindrar honom från att spela vidare. En riktig kämpe! Han belönades även för sitt slit med dagens guldhatt. Nästa lördag är det ny bortamatch. Då är det dags att möta BKV Norrtälje vid Norrtälje Sportcentrum kl. 11:30.