Första segern för våromgången

I söndags var det fotbollsdag på Markusböle. FC Åland 09 och Jomala P09 har var sitt lag i Upplandsserien för P14 lag. De spelar i olika grupper och BKV Norrtälje har lag i båda grupper. De ville då komma hit och spela mot FCÅ och JIK samtidigt. Därav spelades två matcher samtidigt på Markusböle denna söndag.

Det var ett revanschsuget FC Åland som steg in på planen. Redan efter 3 minuters spel löpte Benno Toivonen sig fri på en fin djupledsboll av Elis Brunström. Benno kom helt fri med målvakten och satte första målet för dagen. BKV var duktiga och rullade boll under den första halvan av denna halvlek men skapade inte så många målchanser. Istället löper sig Benno fri igen efter 12 minuters spel men blir fälld just utanför straffområdet. Frisparken tar han själv hand om och gör 2-0. I anfallet direkt efter avspark gör sedan BKV reduceringen till 2-1. BKV tar sig igenom FCÅ försvaret igen i slutet av halvleken men Devin Mattsson gör en fin fotparad och ser till att FCÅ leder med 2-1 i halvtid.

Den andra halvleken blir jämn spelmässigt och det skapas inte så många målchanser. Båda lagen försvarar bra. Benno har ett skott efter 35 minuters spel som målvakten dock räddar.

I den tredje halvleken så händer det mera. FCÅ gör 3-1 direkt på avsparken genom Benno. 10 minuter senare tar sig Benno förbi BKV försvaret på högerkanten och hittar Elis mitt framför målet. Elis gör inget misstag och hemmalaget leder med 4-1. Bara 2 minuter senare är det dags igen. Anfallet börjar med en djupledsboll på den ständigt springande Noel Sjölund. Bollen hamnar tillfälligt hos BKV försvaret men Benno jobbar tillbaka den och gör själv 5-1. Direkt efter detta replikerar BKV med att reducera till 5-2. Spelet böljar fram och tillbaka en stund. Med 5 minuter kvar tar sig Petter Johans igenom på egen hand men avslutet räddas av målvakten. I näst sista minuten springer Viktor Roos sig fri i mitten men även denna gång räddas skottet av målvakten. BKV får ett tröstmål på övertid men FCÅ tar sin första seger för våromgången.

En fin insats av hela laget. Bra inställning och alla gav sitt yttersta idag. Benno Toivonen stod idag för 4 mål och tog många fina löpningar i sin anfallsposition. Ständigt ett orosmoment för BKV försvaret. För det tilldelades han dagens guldhatt.

Eftermiddagen avslutades med en gemensam middag för FC Åland och Jomala lagen. FCÅ och JIK har redan under detta år samarbetet i vissa träningsmatcher där man spelat 11-manna. Detta är ett led i samarbetet som klubbarna har med varandra.

Middagen kunde arrangeras tack vare våra fina sponsorer. Ett stort tack till:

- Orkla

- Mattssons

- Soltuna

- Karl Ers

Seriespelet fortsätter med ny hemmamatch söndagen den 4 juni kl. 14:30. Matchen spelas då i Rangsby.