FC Åland 2023 i bilder

Vi startade året med att åka på en utbildningsresa till Norrköping tillsammans med samarbetsföreningarna JIK och IFK Mariehamn.  Under två dagar fick vi ta del av hur IFK Norrköping arbetar från de yngsta åldrarna, hela vägen till seniorlagen och hur de samarbetar med skolorna.

Otroligt intressant och givande, vi är tacksamma över att vi blev så välkomnade och bra omhändertagna!

 

 

Här visar FC Åland upp sig på Sportias föreningsdagar.

 

 

Nytt för i år var att vi i samarbete med S-Market kunde bjuda in alla fobollsspelare på Åland i åldern 13-19 år till föreläsningen ”Fotboll & mentalt välmående”.

Föreläsaren Amy Skogberg, som är certifierad mental tränare med bakgrund som elitidrottare pratade bl.a om prestationskrav, konkurrens, självförtroende, skador och andra faktorer som kan inverka negativt på välmåendet. Föreläsningen lockade ca 50 ungdomar till Ålands Lyceum och 2x45 min. med en 15 minuters halvtidsvila.

 

 

S-Market fotbollsskola som IFFK, IF Fram och FC Åland tillsammans har hand om lockade i år ca 80 st. barn och ungdomar i åldern 6-14 år. Under tre dagar mellan kl. 10-14 var det full fart i värmen ute på gräsplanerna i Markusböle.

 

 

2023 var det återigen dags för ett spännande Öspel. FC Åland ansvarade för herrlaget i fotboll som åkte till Guernsey mellan den 8-14 juli tillsammans med övriga Öspelsdeltagare. Tränarduon Rezgar Amani och Fredrik Appel tog med sig en trupp på 17 spelare där de flesta spelar i FC Åland.

Matcherna i gruppspelet:

Åland - Isle of Wight 0-2

Guernsey - Åland 4-1

Åland - Western Isles 0-2

 

Placeringsmatch 13-14:

Åland - Falkland Islands 1-1 (4-2 efter straffar)

 

 

 

Den 10:e augusti anordnades Ömsen event i Markusböle tillsammans med IFFK och IF Fram. Ett väldigt lyckat event där vi bl.a kunde lyssna på André Karring från speakerbåset, se på korpenfinalerna, spela discgolf, testa luftgevärsskytte, provköra bilar från Bifa, hoppa i hoppslotten och mycket annat skoj.

Korpfinalerna spelades på damsidan mellan Norrméns lärjungar och Björnligan där lärjungarna var starkast och fick lyfta bucklan efter seger med 6-3.

På herrsidan besegrade IFK Mariehamns veteraner Rökka rockers med 3-0

 

 

Sista A-lagsmatchen för säsongen spelades i Rangsby den 30:e september där vi efter matchen tillsammans med FC Åland 09 hade en gemensam avslutning. Traditionsenligt så bjöds det på smörgåstårta och fika innan vi prisutdelningen.

Årets pristagare 2023:

 

 

FC Åland ansvarar även för futsalcupen som i år spelades i Baltichallen den 22-23 december.

Vinnarna blev Marabou som vann över Schysst Carbo FC i finalen med 1-0.