Bennos 6 mål gav ny seger

I söndags var det ny hemmamatch för FC Åland 09, denna gång mot IK Sirius från Uppsala. Det blev en händelserik match där FC Åland segrade, mycket tack vare 6 mål av Benno Toivonen. En stabil insats av hela laget kombinerat med Bennos effektiva avslut lade grunden för segern.

FCÅ tog direkt tag i matchen och höll i taktpinnen. Sirius var duktiga och de försvarade bra. I den 7:e minuten får Benno en lång djupledsboll där han springer ifrån sin bevakare och gör 1-0. Några minuter senare sticker Sirius upp och avlossar ett långskott. Devin Mattson i målet får sträcka ut och räddar till hörna. Även Benno har ett bra avslut mot slutet av halvleken men den gången räddar målvakten.

Även under den andra halvleken är det hemmalaget som har mest boll. Man lyckas ändå inte skapa så många målchanser men i den 12:e minuten händer det. Den väldigt stabilt spelande ytterbacken Anton Bromels kan kasta långt. Hans långa inkast blir som en djupledsboll för Benno och 2-0 är ett faktum. Bara 3 minuter senare smäller det igen. Benno sätter trean på assist av Elis Brunström. Spelet böljar sen lite fram och tillbaka. Sirius spelar upp sig och skapar några halvchanser. I den näst sista minuten av andra halvlek gör Devin en härlig fotparad som gör att 3-0 står sig halvleken ut.

Den tredje halvleken blir händelserik och spännande. Sirius sätter fart direkt och hemmalaget är lite passiva för stunden. Bara 2 minuter in i halvleken kommer första reduceringen där en Sirius-spelare springer igenom hela FCÅ laget. FCÅ vaknar till efter baklängesmålet och har ett bra anfall bara några minuter senare. De är Viktor Roos och Noel Sjölund som snurrar upp Sirius försvaret och får till flera avslut men inget mål denna gång. Minuten senare stiger Mille Sjölund fram och tar ett långskott som målvakten med nöd och näppe tippar i stolpen och ut. Nu trodde man att vi är på gång men istället blir det Sirius som får ett slumpartat mål när ett inlägg går direkt i mål. Sirius har nu ångan uppe och trummar på. 5 minuter senare kommer kvitteringen på ett långskott. Man kunde trott att nu är det kört men som så många gånger förut så höjer sig laget igen och tar tag i matchen. Bara minuten senare löper Benno på djupet och sätter 4-3. Tre minuter senare gör han samma sak igen och det står 5-3 på resultattavlan. Devin hinner sedan gör en fin räddning på en frispark innan firma Benno-Elis fixar det sjätte målet. En härlig framspelning av Elis gjorde att Benno enkelt kunde stöta in 6-3 målet. Sirius får ett tröstmål alldeles i slutet men FCÅ vinner rättvist med 6-4.

Det var som helhet en stabil insats av hela laget. Bra försvarsspel och effektiva framåt. Backlinjen styrdes idag av mittbacken Robin Jonnerby som gjorde en fläckfri insats och belönades med dagens guldhatt. Nästa match blir på bortplan då man på lördag möter Gamla Upsala SK.